SSL for Apache2 on Ubuntu

  

The best, and fastest, howto I could find.

Comments

Ben Liebrand op Youtube

  

De afgelopen tijd zijn er een heel aantal erg leuke filmpjes over Ben Liebrand op Youtube gezet. Het gaat hierbij om fragmenten uit TV shows uit de jaren 80 (Tineke, Super Channel, dat soort werk). Ik vermoed dat ze niet zo heel lang beschikbaar zullen zijn, maar dat zien we wel.

Op oudejaarsavond 1986 was Ben bij Tineke de Nooy te gast. Hij liet daarbij eerst zien hoe hij een GrandMix maakt en daarna werd een deel van deze Grandmix min of meer live afgemixt, vergezeld door een aantal dansers. Let bij die laatste vooral op de shots van de tape waarop het meeste van wat je hoort staat en let vooral op de witte stukjes tape die je voorbij ziet komen. Dat is plakband...

In 1988 was Super Channel bij Ben thuis te gast toen hij bezig was met zijn mix van het James Bond theme.

In 1989 was Pauze TV bij hem in zijn nieuwe studio te gast. Overigens was dat een behoorlijk briljant programma, zeker ook met dat tijdschrift dat we indertijd op school kregen.

Leuk historisch materiaal.

Comments

Nice guestbook

  

Tijmen Ruizendaal, a friend of mine, has created a very nice guestbook implementation. Not using the standard weblog model, but more a noticeboard looking thing. I's very nice, written in PHP and Web 2.0 of course. It's free and you can find it at http://www.youstickit.com/.
Comments

Vakantiedagboeken

  

Dan kom je terug van vakantie en dan ben je zo van plan om zo snel mogellijk de vakantiefoto's en een leuk dagboek op je site te zetten met daarin de vrolijke avonturen van Auke en Andreas in het weidse Europese fietslandschap.

Inmiddels is het 2008 en is de beschrijving van de vakantie van 2006 wel compleet, maar is de verzamelpagina niet bijgewerkt (men zou aan kunnen nemen dat we maar twee weken weg zijn geweest, integendeel, dat waren drie volle weken fietspret). Over 2007 hebben we het maar niet, maar gelukkig heb ik daar de tijd tot begin 2009 als het mij lukt om vandaag de verzamelpagina van 2006 even vlug te completeren.

Het leven van een vakantiefietser is niet alleen tijdens het fietsen zwaar.

Overigens zijn de kaartjes voor 2007 wel bijna allemaal compleet. Nieuwsgierige aagjes kunnen de source van een van de al "complete" dagen (foto's iemand?) erbij nemen en dan vrolijk voortbordurend op het thema de andere kaartjes erbij zoeken.

Update: Toch nog maar vlug even de verzamelpagina van 2006 afgemaakt ;-)

Comments

Zeg nee tegen veiligheid

  

Omarm het gevaar! Leer leven met onzekerheid! Geniet van het onverwachte! Spanning is leuk! Angst duurt maar even!

Negeer de veiligheidsjihad!

Comments

Mensen, het is geen 2002 meer!

  

Jason Kottke linkt naar een (naar het schijnt) interessante set foto's van een of andere fotograaf. Hij citeert in zijn commentaar de reactie van Disney op een verzoek om op een plaats die normaa onbereikbaar is voor het publiek wat foto's te schieten. De reactie van Disney is bedroevend...

Refuse to be terrorized zou ome Bruce zeggen en toevallig ook daar vandaag een interessante blogpost met wat voorbeelden van complete overreactie van de security industrie.

Overigens zijn beide blogs zwaar aan te bevelen om regelmatig te bezoeken. Zeker Jason Kottke is zeer productief.

Comments

iPod touch and Youtube

  

I've had a lot of fun in the last few weeks using the iPhone touch. But one thing is terribly frustrating and it's the Youtube suport. So far I have not been able to play a single Youtube movie on the thing while videopodcasts work like a charm. For some reason it seems the WiFi "hotspots" I'm using are just not delivering a stable enough signal to make Youtube work.

I've tried it at home and the last two weeks from several hotels, but the movies just don't want to play reliably. Most of the time they just stop downloading at 10 seconds, then 25, then 30, then 45, then 47, stop altogether or whatever. The usability is just not there, here in .nl nor in .cn.

Comments

Terug van vakantie

  

Afgelopen twee weken heb ik een beetje rondgereisd in China. Ik heb nog niet al teveel foto's online staan (eigenlijk maar 1), maar deze wilde ik jullie alvast niet onthouden

Hong Kong Island by night

Comments

Brittanic is dead, titanic lives!

  

The first post to this blog (OMFG, it's already been more than 4 years?) was about how titanic died and I had to move to another server called brittanic. The last couple of weeks the Redhat 9 installation on brittanic started to act up; it's been a while since I was able to install downloads, so all the software running on it seriously out of date. What became a major issue over the las few weeks was the stock imapd running out of memory. Since brittanic was running Linux kernel 2.4, the OOM killer did what it does best, randomly killing off the wrong processes like sshd or other little used daemons like that.

So, last Saturday I took the plunge and installed Ubuntu Server on the computer and renamed it to titanic. I never thought I'd install a new Linux distribution on it before aquiring a new homeserver, so that explains the name a little.

Why Ubuntu Server? The installation procedure doesn't require a ridiculous amount of internal memory, as little as 64 Mb, so it installed without a hitch.

Comments

Prettige Kerstdagen en een Gelukkig 2008

  

kerst2008.jpg

Voor het eerst een Strobist-achtige kerst- en nieuwjaarswens en voor velen, voor het eerst in jaren weer een dergelijke boodschap van mij.

Update: De setup voor deze foto.

Comments

iPod touch enzo

  

Ik was al jaren aan het twijfelen over de aanschaf van een MP3 speler. Toen ik Linux draaide had ik geen zin in het gedonder met iPods, maar de meeste andere MP3 spelers waren (zijn) echt te lelijk om ook maar in de binnenzak van een jas te mogen zitten.

Ik heb een paar maanden naar een iPhone gelust, maar gezien de prijzen van die dingen (zeker in simlockloze variant) daar maar niet langer op gewacht. Ik heb een paar weken geleden maar een iPod touch gekocht, een beslissing die steeds makkelijker werd omdat ik toch al de waren van ome Steve was gaan gebruiken en iTunes toch al de default mediaspeler geworden was.

Nu ben ik niet iemand die als een zombie in de trein zit, dus je zult me niet vaak met een stel oordoppen in naar de conducteur zien gapen als deze langs komt om een blik te werpen op mijn Jaarkaart. Ik gebruik de touch eigenlijk maar voor twee dingen:

  1. In het vliegtuig (en voor de douane en voor het boarden en tijdens het wachten op....) kijken naar (illegaal natuurlijk) gedownloade films en
  2. voor het slapen gaan even luisteren naar podcasts (ideaal slaapmiddel!)

Ik ben er inmiddels achter gekomen dat Podcasts eigenlijk niet veel meer is dan Radio on Demand. Helaas is de kwaliteit van de aangeboden "programma's" nog niet altijd even hoog, maar binnenkort ga ik toch maar eens een favoriet lijstje op de website zetten.

Vooral de video in het vliegtuig is ideaal, alleen krijg je op een gegeven moment lamme armen van dat ding omhoog houden.

En als laatste: Het is elke dag weer kwijlen naar de UI van dat ding, zo mooi en tegelijk zo bruikbaar!

Comments

Middagje Schiphol

  

Vorige week zondag ben ik samen met een vriend en zijn zoon en dochter naar Schiphol geweest voor een middagje vliegtuigen kijken en foto's te schieten. Voor de kids is het natuurlijk reuze spannend al die vliegtuigen van zo dichtbij, zeker als je op de Kruisweg onder de aanvliegroute van de Kaagbaan rijdt, dan landen die joekels zowat boven op je.

Natuurlijk heb ik wat foto's gemaakt en deze op Flickr gezet, hieronder een paar voorbeelden.

20071104-IMG_1457.jpg

20071104-IMG_1325.jpg

20071104-IMG_1446.jpg

20071104-IMG_1369.jpg

Comments

Twee Leopard problemen

  

Sinds gisteren draait arctic Leopard. Sindsdien heb ik last (gehad) van twee problemen:

  1. Van elk verzonden mailtje meerdere exemplaren in de Drafts folder. Opgelost
  2. Als je een audio CD laadt en iTunes vraagt of je de CD wilt rippen en Nee klikt, dan verdwijnt de CD uit iTunes totdat je de CD eject en deze weer laadt en weer op Nee klikt. Ik gebruik deze procedure veel als ik eerst de CD Info wil reviewen.
Comments

Echt!

  

Vriend, ex-collega en ex-baas Ytsen heeft twee weken geleden zijn eerste (toch?) CD uitgebracht. Samen met Robin Zuidam (en nog wat muzikanten) heeft hij als Republiek Van De Muziek de CD Echt! uitgebracht.

De CD is een beetje in de stijl van ons aller Marco B. vind ik. Maar ik merk dat ik een of twee nummers blijf neurien...

Comments

Wat strobist pret

  

Of, wat kun je ook doen met een inpandige badkamer of een inpandig toilet... Morgen..., eh, vanavond meer info, nu eerst slapen.

20071020-IMG_0967.jpg

20071019-IMG_0898.jpg

20071019-IMG_0890.jpg

Comments