Partij tegen Veiligheid

  

Ik stel voor om een Partij tegen Veiligheid op te richten, met onder andere de volgende punten in het partij program:

 • Body scanners worden verboden
 • Vloeistoffen mogen gewoon weer als vanouds (zeg rond 1990) mee het vliegtuig in
 • Schoenen en riemen mogen gewoon aanblijven als je naar de gate wilt
 • De Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding wordt ontslagen en zijn kantoor opgeheven
 • Het juist verboden zal zijn om helmen (en/of andere vergelijkbare beschermingsmiddelen) te dragen op een fiets tenzij gebruik gemaakt wordt van hulpwieltjes, op onverhard en/of ruig terrein wordt gefietst of met (mogelijke) snelheden > 40 km/h.
 • Een kuiltje in een snelweg geen reden zal zijn tot snelheidsbeperkingen. Mensen hebben ogen gekregen.
 • Reflecterende vesten alleen gebruikt mogen worden door Politie/Brandweer/Ambulance en wegwerkers in functie. Ja, dat betekent geen hestjes voor mensen die bij "het spoor" werken.
 • Zogenaamde "veilig werken" cursussen verboden zullen zijn anders dan voor bovenstaande groepen personeel of voor werknemers die werken met gereedschappen die lichaamsdelen groter dan een ringvinger kunnen amputeren
 • Weeralarmen worden op de eerste dag van onze dictatuur afgeschaft.
 • De OV Chipkaart wordt ook dezelfde afgeschaft en het klassieke metrokaartjessysteem dwordt Nederland breed ingevoerd naast de strippenkaart die nog 2 jaar na invoering geldig blijft.

Graag meer suggesties in de comments.

Comments

Debian nerds are the worst

  
user@titanic:~# sudo aptitude upgrade
W: The "upgrade" command is deprecated; use "safe-upgrade" instead.
....
user@titanic:~# 

WTF !?!?

A supposedly safe upgrade mechanism is NOT the default? Why isn't the default marked as dangerous instead and the safe option used as default? Why should I even try to use "safe"-upgrade?

Comments

Redenen om niet te gaan fietsen

  

Soms verbaas ik mij echt over de redenen die mensen noemen om niet te gaan fietsen in het bos op het mountainbike.nl forum:

 • Het is te koud
 • De waterplassen zijn bevroren en dus is het glad
 • Er ligt verse sneeuw en dat is zo zwaar fietsen
 • De verse sneeuw is is aangekoekt tot een harde laag en dus is het glad
 • Het regent
 • Het heeft geregend en nu zijn er zoveel waterplassen (snorkels bij de hand houden)
 • et heeft te lang niet geregend en is de ondergrond te zacht
 • Het is te warm

Ik vraag me wel eens af of deze "fietsers" ooit wel eens hun dure fietsen uit de woonkamer halen of dat ze net als een klassieke Ferrari 250 GTO ook alleen maar gekocht worden om naar te kijken. Of zijn het fietsers die elke week een snellere tijd moeten fietsen en als dat niet lukt bij voorbaat al geen zin meer hebben?

Ja, ja, ik weet het, ik ben maar een slome duikelaar met een zeer slechte techniek, maar mijn smoezen zijn niet zo hypocriet.

Comments

Nokia E series phone on OpenSIPS based SIP platform

  

If you want to use the SIP client on a Nokia E or N series phone make sure the software on it is up to date. Then go to "Connection settings" and scroll all the way down to SIP/VoIP profile, create a new profile and fill in the requested values. The big one here is to NOT fill in the Proxy settings, only fill in the Registrar items.

Comments

iPod dock goodness

  

I always had a USB cable laying around and an iPod Touch (1st gen) or iPhone 3G attached to it. A couple of times I had an iPod hanging from the cable a couple of centimeters from the floor instead of lying on the desk. This started to bother me more and more so I bought an iPod dock from the Apple webstore.

The dock comes with a number of "adapters" for most of the recent (say last 5 years or so) iPods and iPhones. Since I own both an iPhone and an iPod Touch I'd be needing to switch adapters every time I "plugged" in a different iP*. The solution is simple, the iPhone fits the iPod Touch adapter (nr. 14) pretty good.

Comments

Onderhoud

  

Vandaag qua onderhoud een goede dag gehad:

 • De mountainbike is weer schoon
 • Boodschappen gedaan
 • Wordpress geupdate
 • Alle Wordpress plugins die ik gebruikt een update gegeven
 • Naar de kapper geweest

Vooral dat laatste voelt echt fijn, de bos haar begon op de foute plaatsen erg dik te worden. Niks op de inhammen (nou ja, Grand Canyons) maar wel in de nek. Enig nadeel is dat afgelopen donderdag een foto gemaakt is voor de toegangspas op het werk. Een bos haar dat ook nog eens niet echt goed zat, waarschijnlijk omdat ik onder de douche vergeten ben mijn haar te wassen die dag, handig is anders :-(. En daar moet ik de komende jaren (ja, zullen we dat maar als voornemen inzetten) mee rond lopen? Gelukkig kijkt toch niemand naar de plaatjes op dat soort passen dus kan ik hem mooi verstoppen ofzo.

Het voordeel van de plugins is dat ik (en Google dus ook) weet wie er allemaal langs komt, in ruil daarvoor staan mijn laatste Tweets rechts onderaan in de sidebar.

Comments

Dagje Rotterdam

  

Zo eens in de twee jaar ga ik met Arnoud in de herfst een dagje uit met zijn kinderen. De eerste keer met Luuk naar Schiphol en de tweede keer met Mare en Luuk ook die kant op. De laatste keer landde een 747 op de Kaagbaan net toen we daar voorlangs reden, dus die dag was meteen goed.

Deze keer wilden we iets anders doen, Bas is niet zo into vliegtuigen maar meer van de vrachtwagens en boten, dus waar kunnen we beter naar toe gaan dan naar Rotterdam? Dus afgelopen zondag samen in de auto naar Rotterdam. Tot Rotterdam Alexander blijft het plenzen, maar het is al lekker droog als we bij de Euromast zijn. Natuurlijk gaan we helemaal naar boven op de Euromast en maken we daar een paar foto's van de omgeving. Als we de rit naar boven gedaan hebben blijkt de wind toch behoorlijk weer is opgestoken, dus de kleine Bas heeft een beetje moeite met zich overeind houden. Het is zelfs voor ons groten lekker hangen in de wind.

_MG_9716

_MG_9715

_MG_9719

_MG_9723

_MG_9728

Daarna rijden we naar het puntje van de Maasvlakte, wat is dat toch een pokke eind weg, echt het einde van de wereld. Op de bonnefooi rijden we die kant op en vinden een bezoekerscentrum waar we wat om ons heen kijken en wat eten/drinken. Ook de kids vermaken zich hier prima, dat was echt heel leuk om te zien. Buiten zijn ze bezig met het opspuiten van de kade's voor de tweede Maasvlakte dus dat willen we van iets dichterbij bekijken.

_MG_9752

Net voorbij een dam blijkt een klein duin- en strandgebied te liggen waar we wat ronddolen en Luuk en Mare van de gelegenheid gebruik maken om te testen hoe zacht zand wel niet is. Bas probeert de duinen af te graven maar het schiet niet echt op. We rijden nog een stukje verder richting de Nieuwe Waterweg en maken een paar foto's van de voorbij varende schepen.

_MG_9805

_MG_9771

_MG_9794

_MG_9811

_MG_9817

_MG_9822

In Rozenburg pakken we het veer naar Maassluis om vanuit daar via de A20, A13 en A4 naar Hooffdorp te rijden om bij La Place in het brugrestaurant wat te eten. Auto's onder je en opstijgende vliegtuigen voor en boven je, een ideale combinatie om de dag af te sluiten. Ik wordt thuis afgezet en Arnoud rijdt weer terug naar het hoge noorden.

Och en het was ook wel weer eens leuk om terug te zijn in de stad waar ik toch een dikke 2 jaar gewerkt heb.

Comments

Vliegeren bij IJmuiderslag

  

Afgelopen zondag samen met Sandra, Bjorn, Jasper en Theo te vliegeren geweest. Hieronder een paar foto's die ik (of met mijn DSLR) gemaakt heb.

_MG_9640

_MG_9642

_MG_9646

_MG_9648

_MG_9650

_MG_9654

_MG_9665

_MG_9668

_MG_9671

_MG_9673

_MG_9674

IMG_9687

_MG_9702

Comments

Een weekendje naar Milaan

  

Een paar weken geleden vierde mijn vader zijn 60e verjaardag. Omdat feit te vieren zijn we met ons vieren (heit, mem, Machteld en ik) een "lang" weekend naar Milaan geweest. Vrijdagochtend vroeg vliegen en dan zondagavond weer terug.

Ten eerste maar even vlug de dieptepunten: Mem die haar boardingpass kwijt raakt op Schiphol, Machteld die bestolen wordt door een zakkenroller en heit die zijn beurs met id kaart in de shuttlebus naar Malpensa laat liggen. Helaas was Machteld de enige die echt blijvende schade had, de bank druk bezig nieuwe pasjes te bakken.

Hieronder vind je de foto's die ik gemaakt heb, Machteld en heit hebben nog meer gemaakt.

Vrijdag

Op weg van de Carabinieri (aangifte doen van diefstal) naar het centrum. Via een park waar de Milanezen druk bezig waren hun honden uit te laten

_MG_9483

_MG_9489

Naar het Domplein gelopen via de Via Montenapoleone om voor de dagen ernaar de omgeving wat te verkennen. 's Avonds in het hotelrestaurant gegeten, we zaten daar bijna als enigen, maar het eten was best goed.

Zaterdag

De volgende ochtend eerst naar de Dom. Eerst het interieur (groot, rijk versierd maar een beetje donker) bekeken, toen het dak op wat voor Machteld en mij de tweede keer was, maar het blijft leuk.

_MG_9502

_MG_9507

_MG_9513

_MG_9517

_MG_9530

_MG_9534

_MG_9542

_MG_9549

De Galleria Vittorio Emmanuel is van binnen imposant, maar de koepel mag er van boven ook zijn.

_MG_9554

_MG_9565

_MG_9567

_MG_9569

_MG_9582

_MG_9586

_MG_9600

Vanaf de Dom zijn we naar de omgeving van het station Cardona gelopen waar we koffie gedronken hebben en daarna alle tentoonstellingen in Triennale (het design museum van Milaan) bekeken hebben. Helaas geen foto's, dat was daar verboten, maar wel ook een erg mooi gebouw. De Duitsers konden in de jaren 30 imposant bouwen, maar eigenlijk zijn de Italiaanse gebouwen stijlvoller en meer blijvend mooi. We begonnen met een overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse architect Frank Gehry (vanaf 1997) met allerlei maquettes en tekeningen. Ook interessant videomateriaal dat in mijn ogen wat verpest werd door allemaal architecten gezwets. Laat mij maar technische details horen ipv gezwam over de ruimte die interfereert met de geslotenheid van het dak enz. enz. Daarna een fototentoonstelling van Roger Ballen met werk tussen 1982 en 2009. De oudere foto's waren nog wel te pruimen maar het nieuwere werk was ons iets te.

Op de bovenverdieping was een kleine tentoonstelling van een kunstenaar die in 100 dagen 100 stoelen had gemaakt. Daar zaten heel veel erg komische tussen, vaak een combinatie van twee heel verschillende stoelen. De rest van de bovenverdieping was gewijd aan een overzichtstentoonstelling van Italiaans design over een aantal thema's. Een feest van herkenning en van een aantal dingen werd je flink hebberig (stoelen, een koelkast, een Ferrari, een Riva, dat soort werk).

Toen via Castella Sforza naar de Navigli gelopen.

_MG_9614

_MG_9619

_MG_9621

_MG_9622

_MG_9624

_MG_9626

Aan het einde van de winkels aan het hoofdkanaal bij de Navigli was een tijdelijke Kerstwinkel ingericht. Normaal ben ik niet zo van de kerstspullen enzo, maar dit was wel erg smaakvol ingericht. Als je in Milaan bent tussen de zomer en het nieuwjaar is het zeker aan te bevelen om langs Christmas Village te gaan. Alleen al omdat ze er erg goede (nee, geen kerst) muziek draaien, het filmpje op de website is al een indicatie. Op een gegeven moment stond ik met open mond naar een wit winters ingerichte ruimte te kijken, zo mooi.

's Avonds wilden we in een trattoria eten, maar die was blijkbaar helemaal volgeboekt, we mochten niet een van de lege tafels in gebruik nemen. Mem had een Indier gevonden in een of ander boekje en dat bleek letterlijk om de hoek van het hotel te zijn. Daar hebben erg goed gegeten, alleen was het helaas geen Italiaans...

Zondag

De volgende ochtend zijn we met tramlijn 23/33 door de halve stad gereden om eens een overzicht te krijgen.

_MG_9633

We wilden eigenlijk weer naar het Sorza kasteel maar als gevolg van werkzaamheden mislukte dat een beetje. Omdat we hadden gezien dat er een rommelmarkt was aan de Navigli hebben we daar de zondagozhtend rondgeslenterd.

Lekker koffie gedronken bij een of ander buurtcentrum dat eigengemaakte taart en andere lekkernijen verkocht. Op de rommelmarkt was de kwaliteit van de aangeboden spullen boven verwachting goed, helaas konden we niets meenemen.

_MG_9635

_MG_9636

_MG_9638

Vanaf Milano Centrale zijn we met de shuttlebus terug naar Malpensa gegaan.

_MG_9639

Comments

Vergeten, de vakantie

  

De vorige twee fietsvakanties zijn nog niet volledig gedocumenteerd of de volgende is al weer voorbij. Dit jaar zijn Auke en ik maar weer (helaas) samen op vakantie geweest. Deze keer geen zware route maar een route naar het zuiden, op naar het mooie weer. We hebben daarom gekozen voor de St. Jacobs(fiets)route die in principe van Haarlem naar Santiago de Compostela gaat en die wij van Weesp (daarbij het IJsselmeer) naar Dax (daar tegen de Pyreneen) gefietst hebben (nou ja, ik dus, Auke kwam eerst nog even als echte bikkel alleen uit Groningen). Ik zal ooit (ik beloof het ook elke keer weer, dombo die ik ben) dit verslag wat uitgebreider maken, maar hier zijn alvast de beste foto's.

De route ging via Dordrecht, Breda, Mechelen, Ninove, Geraardsbergen (de Muur gezien, niet befietst), Lessines, Tournai, Cambrai, St. Quentin, Compiegne, Chartres, Vendome, Tours, Poitiers, Saintes, Royan en Salles naar Dax en dan in een dag met de TGV (en de fietsen) terug naar huis.

_MG_8834.jpg

Rotterdam vanaf een afstandje.

_MG_8837.jpg

Kinderdijk (ben ik daar ook eens geweest, check)

_MG_8843.jpg

Het gaat bijna regenen in Dordrecht, later zou het echt met bakken naar beneden komen, gelukkig net als het tijd is om te eten.

_MG_8857.jpg

Monument bij de Moerdijkbrug om de opening van de nieuwe brug te herdenken. Daaarvoor hebben ze het deel van de oude brug gebruikt dat de opening van die brug ergens voor de oorlog herdenkt.

_MG_8860.jpg

De HSL brug bij Moerdijk, toen deze nog niet serieus in gebruik was, er schijnen tegenwoordig echt treinen over te rijden volgens een dienstregeling. Eindelijk.

_MG_8871.jpg

Schelde bij Antoing (sorry, l'Escaut pres d'Antoing) met rechts de restanten van oude kalkovens. Deze omgeving rond Tournai stikt van de kalkgroeves en aanverwante hardware van betrekkelijk jong tot heel oud.

_MG_8873.jpg

Leuk torentje, laatste restant van een grote muur om een klooster dat er eigenlijk ook al niet meer is, maar het zusje even verderop is nog wel in gebruik.

_MG_8885.jpg

Kathedraal van Noyon (alleen maar langs Noyon gefietst, geen tijd, boodschappen doen en camping zoeken)

_MG_8894.jpg

Kathedraal van Chartres. Leuke stad, 's avond lichtshow op de kathedraal en verder in de stad nog tientallen panden uitgelicht. Erg mooi. Goed gegeten ook daar op het plein voor de cathedraal.

_MG_8897.jpg

Graanvelden net boven Bonneval.

_MG_8898.jpg

Kasteel van Chateaudun

_MG_8920.jpg

TGV op weg naar Tours net onder Vendome

_MG_8923.jpg

_MG_8926.jpg

_MG_8929.jpg

_MG_8936.jpg

_MG_8944.jpg

_MG_8968.jpg

_MG_8983.jpg

_MG_8995.jpg

_MG_9008.jpg

Rustdag in Amboise op 14 Juli. Overdag het paleis bekeken, 's avonds het vuurwerk. Het paleis was erg leuk, op beslissende momenten in de Franse geschiedenis was de lokatie vaak Amboise. Leonardo da Vinci ligt er bijvoorbeeld begraven. Het vuurwerk was het mooiste dat ik in jaren gezien heb, er werd naar een echte climax toegewerkt. Niet vaak de hele lucht vol vuur gezien, maar hier deden de vuurwerkmannetjes echt hun best. Your "taxe de sejour" at work zullen we maar zeggen.

_MG_9016.jpg

Landschap net boven Poitiers

_MG_9022.jpg

Deze is voor Machteld.

_MG_9043.jpg

_MG_9030.jpg

Romeinse triomfboog in Saintes

_MG_9045.jpg

Saintes main drag. Erg lekker geten in een klein restaurant naast de plaatselijke schouwburg. Aanrader!

_MG_9032.jpg

Ik dacht eerst dat het een otter was, maar nu denk ik toch dat het een Muskusrat ofzo is.

_MG_9060.jpg

Kerktoren net boven Royan. Leuk torentje beetje banaal klein kerkje ernaast.

_MG_9072.jpg

Een van de veerboten over de Garonne bij Royan. De baai is hier zo breed dat er een serieuze deining staat bij een beetje wind.

_MG_9093.jpg

De Queen Mary 2

_MG_9096.jpg

Fietspad achter de duinen onder Montalivet les Bains

_MG_9102.jpg

_MG_9106.jpg

_MG_9118.jpg

Carcans Plage laat op de avond met een regenbui die net voorbij trekt. Achteraf heb ik er een beetje spijt van dat we hier niet een paar uur langer gebleven zijn om een ochtendje een surf cursus ofzo te doen. We hadden er genoeg tijd voor en het had wel wat daar. De camping was eh, wat minder, duur en nogal druk maar het plaatsje en de sfeer waren best te doen.

_MG_9119.jpg

Voormalig stationnetje van Mios, dat van Salles, even verderop, staat (stond) te koop. Leek ook een slagje groter.

_MG_9124.jpg

Weg net onder Biganon

_MG_9126.jpg

Weg net boven Labouheyre, hier leek het net even de outback. Een weg waar echt alleen de lokale boeren mogen komen (of fietsers die zich nergens wat van aantrekken) en de weg was in niet al te beste staat dus iedereen rijd om de gaten heen en met wat roodachtige grond en hoge temperatuur (dik boven de 30 graden) leek het heel even Australie.

_MG_9142.jpg

's Avonds een lekker buitje.

_MG_9149.jpg

_MG_9152.jpg

Fontein in Dax met water uit een plaatselijke bron. Het water schijnt door de mineralen en temperatuur heel goed te helpen tegen reumatische klachten. 's Ochtends op de camping veel bejaarde gasten in badjas naar de busjes die dan 2 uur later terugkwamen na even geweekt te hebben in het water.

_MG_9163.jpg

Net zoals zoveel plaatsen op oude pelgrimsroutes heeft ook Dax een Romeinse achtergrond. Bij de bouw van een parkeergarage vonden ze een heel stuk fundering van een Romeinse tempel en wat aanpalende gebouwen. Vroeger was Dax een mooie historische stad, na de 18e eeuw is daar heel wat van onder de grond verdwenen of afgebroken en gebruikt voor nieuwe gebouwen.

Ik zal binnenkort wat meer over de ervaringen op schrijven en wellicht iets meer een dagboek achtig iets.

Comments

Vakantie 2009

  

De laatste twee vakanties zijn nog niet volledig gedocumenteerd of de volgende is al weer voorbij. Dit jaar zijn Auke en ik maar weer (helaas) sam en op vakantie geweest. Deze keer geen zware route maar een route naar het zuiden, op naar het mooie weer. We hebben daarom gekozen voor de St. Jacobs(fiets)route die in principe van Haarlem naa r Santiago de Compostela gaat en die wij van Weesp (daarbij het IJsselmeer) naar Dax (daar tegen de Pyreneen) gefietst hebben (nou ja, ik dus, Auke kwam eerst nog even als echte bikkel alleen ui t Groningen). Ik zal ooit (ik beloof het ook elke keer weer, dombo die ik ben) dit verslag wat uitgebreider maken, maar hier zijn alvast de beste foto's.

De route ging via Dordrecht, Breda, Mechelen, Ninove, Geraardsbergen (de Muur gezien, niet befietst), Lessines, Tournai, Cambrai, St. Quentin, Compiegne, Chartres, Vendome, Tours, Poitiers, Sain tes, Royan en Salles naar Dax en dan in een dag met de TGV (en de fietsen) terug naar huis.

_MG_8834.jpg Rotterdam vanaf een afstandje.

_MG_8837.jpg Kinderdijk (ben ik daar ook eens geweest, check)

_MG_8843.jpg

Het gaat bijna regenen in Dordrecht, later zou het echt met bakken naar beneden komen, gelukkig net als het tijd is om te eten.

_MG_8857.jpg Monument bij de Moerdijkbrug om de opening van de nieuwe brug te herdenken. Daaarvoor hebben ze het deel van de oude brug gebruikt dat de opening van die brug ergens voor de oorlog herdenkt.

_MG_8860.jpg De HSL brug bij Moerdijk, toen deze nog niet serieus in gebruik was, er schijnen tegenwoordig echt treinen over te rijden volgens een dienstregeling. Eindelijk.

_MG_8871.jpg Schelde bij Antoing (sorry, l'Escaut pres d'Antoing) met rechts de restanten van oude kalkovens. Deze omgeving rond Tournai stikt van de kalkgroeves en aanverwante hardware van betrekkelijk jong tot heel oud.

_MG_8873.jpg Leuk torentje, laatste restant van een grote muur om een klooster dat er eigenlijk ook al niet meer is, maar het zusje even verderop is nog wel in gebruik.

_MG_8885.jpg Kathedraal van Noyon (alleen maar langs Noyon gefietst, geen tijd, boodschappen doen en camping zoeken)

_MG_8894.jpg Kathedraal van Chartres. Leuke stad, 's avond lichtshow op de kathedraal en verder in de stad nog tientallen panden uitgelicht. Erg mooi. Goed gegeten ook daar op het plein voor de cathedraal.

_MG_8897.jpg Graanvelden net boven Bonneval.

_MG_8898.jpg Kasteel van Chateaudun

_MG_8920.jpg TGV op weg naar Tours net onder Vendome

_MG_8923.jpg

_MG_8926.jpg

_MG_8929.jpg

_MG_8936.jpg

_MG_8944.jpg

_MG_8968.jpg

_MG_8983.jpg

_MG_8995.jpg

_MG_9008.jpg

Rustdag in Amboise op 14 Juli. Overdag het paleis bekeken, 's avonds het vuurwerk. Het paleis was erg leuk, op beslissende momenten in de Franse geschiedenis was de lokatie vaak Amboise. Leonardo da Vinci ligt er bijvoorbeeld begraven. Het vuurwerk was het mooiste dat ik in jaren gezien heb, er werd naar een echte climax toegewerkt. Niet vaak de hele lucht vol vuur gezien, maar hier deden de vuurwerkmannetjes echt hun best. Your "taxe de sejour" at work zullen we maar zeggen.

_MG_9016.jpg Landschap net boven Poitiers

_MG_9022.jpg Deze is voor Machteld.

_MG_9043.jpg

_MG_9030.jpg Romeinse triomfboog in Saintes

_MG_9045.jpg Saintes main drag. Erg lekker geten in een klein restaurant naast de plaatselijke schouwburg. Aanrader!

_MG_9032.jpg Ik dacht eerst dat het een otter was, maar nu denk ik toch dat het een Muskusrat ofzo is.

_MG_9060.jpg Kerktoren net boven Royan. Leuk torentje beetje banaal klein kerkje ernaast.

_MG_9072.jpg Een van de veerboten over de Garonne bij Royan. De baai is hier zo breed dat er een serieuze deining staat bij een beetje wind.

_MG_9093.jpg De Queen Mary 2

_MG_9096.jpg Fietspad achter de duinen onder Montalivet les Bains

_MG_9102.jpg

_MG_9106.jpg

_MG_9118.jpg Carcans Plage laat op de avond met een regenbui die net voorbij trekt. Achteraf heb ik er een beetje spijt van dat we hier niet een paar uur langer gebleven zijn om een ochtendje een surf cursus ofzo te doen. We hadden er genoeg tijd voor en het had wel wat daar. De camping was eh, wat minder, duur en nogal druk maar het plaatsje en de sfeer waren best te doen.

_MG_9119.jpg Voormalig stationnetje van Mios, dat van Salles, even verderop, staat (stond) te koop. Leek ook een slagje groter.

_MG_9124.jpg Weg net onder Biganon

_MG_9126.jpg Weg net boven Labouheyre, hier leek het net even de outback. Een weg waar echt alleen de lokale boeren mogen komen (of fietsers die zich nergens wat van aantrekken) en de weg was in niet al te b este staat dus iedereen rijd om de gaten heen en met wat roodachtige grond en hoge temperatuur (dik boven de 30 graden) leek het heel even Australie.

_MG_9142.jpg 's Avonds een lekker buitje.

_MG_9149.jpg _MG_9152.jpg Fontein in Dax met water uit een plaatselijke bron. Het water schijnt door de mineralen en temperatuur heel goed te helpen tegen reumatische klachten. 's Ochtends op de camping veel bejaarde gasten in badjas naar de busjes die dan 2 uur later terugkwamen na even geweekt te hebben in het water.

_MG_9163.jpg Net zoals zoveel plaatsen op oude pelgrimsroutes heeft ook Dax een Romeinse achtergrond. Bij de bouw van een parkeergarage vonden ze een heel stuk fundering van een Romeinse tempel en wat aanpalende gebouwen. Vroeger was Dax een mooie historische stad, na de 18e eeuw is daar heel wat van onder de grond verdwenen of afgebroken en gebruikt voor nieuwe gebouwen.

Ik zal binnenkort wat meer over de ervaringen op schrijven en wellicht iets meer een dagboek achtig iets.

Comments

Apologies and upgrades

  

If you've wondered why this website didn't work very well the last few days, that's because I forgot to copy a .htaccess file after I updated Wordpress. Sorry!

Comments

HAR2009

  

This year was the first time I ever went to a hacker conference. One of the more famous ones is organised every 4 years in the Netherlands. This year the event was called Hacking at Random 2009, it took place in the very nice little town of Vierhouten in the National Park called De Veluwe.

A couple of months ago my friend Brenno asked me to join him in starting a small radiostation for the duration of the event. I must admit I wasn't expecting much, something like my pirating days at Twilight Radio, but Brenno started well by applying for all kinds of licenses so it was 100% legal.

_MG_9351.jpg

And then on Wednesday evening I arrived, totally confused on what to do, where my tent was going to be pitched. I picked a spot, put the tent up and left to find Brenno. I found him in the middle of a tennis court, with two radio studios and a huge tent that was to be our home base for the rest of the event. Below is a selection of the best photos I've taken, most of them are HARFM related, others were taken from around the HARFM "compound".

_MG_9295.jpg

Our intrepid leader and CEO, Brenno de Winter

_MG_9222.jpg

The first evening started nicely with some guys flying quadcopters. I want one.

_MG_9236.jpg

Most of the campsite was beautifully lit by Artevent, but the participants also added their stuff

_MG_9238.jpg

Like the CCC tent where a DJ played every night until LATE.

_MG_9241.jpg

PsychiC, the HARFM CTO in his element.

_MG_9255.jpg

Ubik was too tired to ride the wheels of steel for a whole show, but with the help of PsychiC and ??? he managed a wicked Drum 'n Bass set. I really enjoyed it. All three of them mixed songs while Ubik also chose the music. Real vinyl... Hmmmmmmmmm, droooool....

_MG_9261.jpg

PsychiC and ??? enjoying Ubik's mixing.

_MG_9263.jpg

_MG_9269.jpg

HARFM and security.nl invited a company to show their harddisk shredder to HAr2009. Here's the owner of the company explaining how the machine works to Joram Polak of security.nl

_MG_9273.jpg

Chantal and Chloe enjoying some French fries

_MG_9275.jpg

_MG_9279.jpg

_MG_9287.jpg

Aldert Hazenberg, the boss of HAR2009

_MG_9299.jpg

PsychiC and some of his friends organised a Lasergame on saturday night. Here he is explaining his troops how to eliminate each other.

_MG_9306.jpg

PsychiC and Sven assembling the guns

IMG_9316.jpg

The troops at ease

IMG_9319.jpg

The troops trying to kill yours truly

_MG_9328.jpg

Koen Martens working the CD player during his Pinball radio show

_MG_9330.jpg

Pinball guy during Koen's show

_MG_9335.jpg

Silent disco.

Remember: ze sheik unsilenced ze silent disco!

_MG_9355.jpg

The CCC tent and surroundings on the last day of HAR2009

_MG_9358.jpg

Barry van Kampen

_MG_9395.jpg

And again, the host with the most.

_MG_9405.jpg

Sven, the CNO, hard at work making (up?) some news.

_MG_9407.jpg

PsychiC

_MG_9408.jpg

Chloe, totally fed up with all the grown ups around. She thought she could do it better by herself, and she was right.

I really loved doing HARFM and also enjoyed what little I saw of HAR2009. There's definitely going to be a next time, probably for both of them. See you guys!

Comments

Recent photography

  

It's been a couple of quiet months photography wise. I don't know why, but I didn't feel like taking that many "kiekjes" lately.

Anyway, I've been on a couple of cycling trips. One with my parents in the Amsterdam area and by myself to Friesland (142 kilometers in one day). Oh and my grandparents had their 60th birthday in the first week of May.

This is the best photo I have of my grandparents that I found worthy of an Internet showing. There's lots more of their guests, but this is the only one of them together (I know, I've failed, the only real argument I have is that my 50mm is a total write off). The number of guests who turned up was more than double the expected number, so they were quite chuffed at the end of the day. My grandfather had a hip replacement a couple of weeks before so it was all a little on the critical side but all went well.

Pake en Beppe, 60 jaar getrouwd

These are from the day I cycled with my parents (and took out the Santos for a spin for real again)

Amstel

IJ

Broek in Waterland

Kerktoren Ransdorp

Here's a few from my trip to Friesland. For some reason I only have some useable pics from the Lelystad area. I was in too much of a hurry around Almere and too tired after Urk probably. How I hate the Noordoostpolder ;-)

De zendtoren van Lelystad

Flevopolder ten noorden van Lelystad

Flevopolder ten noorden van Lelystad

Oh and when going home from work I shot this picture with my iPhone of a nice old American car. The sun was shining while the floor and car were still wet. It looked nice and on a small resolution the photo is quite nice. Don't go pixel peeping, it sucks, I know.

Auto bovenop parkeergarage

Comments