Skip to main content

Voorpret

..raw:: html

<html><body><p>Vandaag een beetje met Google Maps en de vakantieplannen gespeeld. <a href="http://www.fietskaartinformatiestichting.nl/fietsweb/Ring%201/gring1.htm">Ring 1</a> van het Fietsweb is goed beschreven want het zijn allemaal bestaande fietsroutes (Groene valleienfietsroute, Mosel-Radweg, Lahntal-Radweg en de Weser-Radweg). Helaas is er een klein stukje dat in verhouding maar <a href="http://www.fietskaartinformatiestichting.nl/fietsweb/Ring%201/gkurhessen.htm">minimaal beschreven</a> is, namelijk een stuk van ongeveer 150 km door het Kurhessisches Bergland. Grofweg gaat het hier om een weg van Colbe (aan de Lahn) naar Hannoversch Munden (aan de Weser, nou ja, aan de Fulda, de Werra en de Weser).

Na wat geklik op de website van <a href="http://www.hessen-tourismus.de/">Hessen Tourismus</a> vond ik een link naar de <a href="http://www.radroutenplaner.hessen.de/">Radroutenplaner Hessen</a>. Mocht je ooit willen fietsen in het bundesland Hessen is dit echt een aanrader. Na wat geklik en gespeel had ik drie verschillende routes compleet met hoogteprofiel, routebeschrijving en GPS waypoints.

Nu alleen nog een keuze maken uit de 3 varianten uit de fietsplanner en die van de FIS..... Oh ja en nu ben ik bijna verplicht een GPS apparaat te kopen....</p></body></html>