Skip to main content

Dag 18, Le Puy En Velay (F) - Valence (F)

..raw:: html

<html><body><p>Na voor de laatste keer deze vakantie de tent ingepakt te hebben fietsen we op ons gemak naar het station en proberen daar om een kaartje te kopen voor osn tweeen naar Valence. Om de een of andere reden kunnen we niet mee met de trein die we gepland hadden, maar moeten we die van een uur later nemen. Dat geeft ons nog wel even de tijd om wat te eten en wat te drinken op een terrasje.

Om 12:58 nemen we trein 86971 van Le Puy naar Lyon Perrache om daar over te stappen op trein 86127 naar Valence Ville. De trein naar Lyon is een oude dieselboemel met een bagageafdeling waar we de fietsen (de hele reis kost niets voor de fietsen!) parkeren. Na een half uurtje wachten vertrekt de trein min of meer op tijd en rijden we de hele route van maandag weer terug richting St Etienne om vanaf daar naar Lyon te rijden. Aangekomen in Lyon moeten we overstappen, het station hier ligt op een kruising van spoorlijnen waardoor ons aaknkomstperron bijna haaks op het perron staat waar vandaan we vertrekken. We moeten drie liften en een roltrap nemen voor we op het correcte perron staan, ondertussen de gendarmerie omzeilend die een verdacht persoon (lang haar, baard, broek met het kruis op de schoenveters, je kent ze wel) fouilleren.

De moderne dubbeldekstrein die ons naar Valence brengt blijkt ideaal te zijn voor het vervoer van fietsen, elk treinstel heeft op het benedendek een ruimte waar fietsen aan het plafond kunnen hangen. Ook het toilet is een openbaring, als ze die nou eens in Nederlandse treinen zouden kunnen bouwen....

In Valence aangekomen vinden we het hotel redelijk gemakkelijk, alleen is de grote straat door het centrum een grote bouwplaats. 's Avonds eten we een pizza op een groot plein en gaan we daarna naar de bioscoop. We hebben redelijk lukraak een film (<a href="http://www.imdb.com/title/tt0446442/">Quelques jours en septembre</a>) uitgekozen, maar hebben geluk dat een groot deel in het Engels is of in het Arabisch, zodat er veel tekst ondertiteld wordt. Ideaal ;-). De film zelf is best te pruimen, het verhaal gaat over de kinderen van een CIA agent die betrokken raken in een complot dat te maken heeft met de aanloop naar 11 september. Nou ja, dat wordt gesuggereeerd, het ligt er in mijn ogen te dik bovenop terwijl Auke het niet eens in de gaten heeft.

<iframe src="http://www.ramdyne.nl/maps/vakantie_2006_dag_18.html" title="Goo Map 1" width="500px" height="500px" scrolling="no" frameborder="0">Sorry. If you’re seeing this, your browser doesn’t support IFRAMEs. You should upgrade to a more current browser. </iframe></p></body></html>