Skip to main content

Dag 19, Valence (F)

..raw:: html

<html><body><p>Na een nacht niet slecht geslapen te hebben gaan we op zoek naar verpakkingsmateriaal voor de fietsen. We willen met de TGV naar huis en daar zijn wat beperkingen aan de fietsen gebonden. Ten eerste zijn er maar weinig TGV treinen waar je je fiets mee mag nemen, deze rijden alleen maar in de spits en al helemaal niet van Valence richting Brussel. Het is wel mogelijk om een groot stuk bagage van bepaalde afmetingen mee te nemen en laat een fiets nou redelijk af te breken te zijn ;-) Maar je moet wel zorgen voor verpakking zodat het geen grote bende wordt.

Het eerste probleem van de dag is om een doe hetzelf zaak te vinden waar we redeilijk sterk plastic en wat tape ofzo kunnen vinden. Met aanwijzingen van de hotel receptie vinden we snel een grote zaak en daar vinden we al redelijk vlot mooi sterk plastic dat niet al te duur is. Na wat gerommel met tape fietsen we terug naar het hotel en rijden meteen weer terug om bij de naastgelegen hyper wat laatste dingen te halen voor de terugreis.

Als we terug zijn in het hotel beginnen we met de "afbraak" van de fietsen, we vinden een mooie plaats om de fietsen te demonteren in een zijstraatje vlak bij het hotel. We beginnen met de fiets van Auke, eerst de achterbagagedrager eraf, dan de voor en achterwielen <a href="http://dev.ramdyne.nl/vakantie2006/dsc00168.jpg">demonteren</a>. Daarna beginnen we met mijn fiets, hier moet naast alle onderdelen die ook bij Auke eraf moesten bij mij ook de voorste bagagedrager eraf. Daarna brengen we alle losse onderdelen <a href="http://dev.ramdyne.nl/vakantie2006/dsc00171.jpg">binnen</a> de breedte van het stuur. Daarna maken we er nette, <a href="http://dev.ramdyne.nl/vakantie2006/dsc00173.jpg">in plastic verpakte</a>, pakketjes van. We zetten de "fietsen" op de hotelkamer zodat we morgenochtend geen hulp nodig hebben om kelders open te maken ofzo.

De rest van de dag vermaken we ons met geld uitgeven bij de <a href="http://www.fnac.com/">FNAC</a>, eten bij McDonalds (tradities moet je onderhouden) en kijken naar <a href="http://dev.ramdyne.nl/vakantie2006/dsc00177.jpg">Armeense</a> dansgroepen. We proberen op een terras wat bier te scoren, maar dat lukt niet echt. We verhuizen dan maar naar de buren ;-)

We gaan redelijk vroeg slapen want de trein vertrekt om net iets na zessen en we moeten dus rond een uur of vijf bij het hotel vertrekken.</p></body></html>