Skip to main content

Dag 3, Aische en Refail (B) - Wanlin (B)

..raw:: html

<html><body><p>Vanuit Aische fietsen we via Mehaigne naar Longchamps waar we de route (de voormalige spoorlijn dus) weer oppikken. Net voor Longchamps passeren we het industrieterrein van Egheeze alwaar we de <a href="http://dev.ramdyne.nl/vakantie2006/IMG_1640.jpg">fabriek</a> van <a href="http://www.kewlox.be/flamand/Accueil.htm">Kewlox</a> uit de mist zien opdoemen. Het toeval wil dat Auke en ik beiden een Kewlox kast hebben. Vanaf even voorbij Leuze daalt het fietspad via de oude spoorbedding langzaam aan af naar Namen. Over een fikse afstand (ik schat een kilometer of 10) dalen we met een constante snelheid van een kilometer of 30 in het uur af naar de Maas. Onderweg worden we ingehaald door een duo wielrenners, maar tot het centrum van Namen zijn ze nooit ver uit het zicht.

In <a href="http://dev.ramdyne.nl/vakantie2006/IMG_1641.jpg">Namen</a> volgen we de oever van de Maas naar Dinant, via Wepion en Profondeville (waar we op een bankje met de voeten omhoog op de leuning wat gegeten hebben). De volgens het boek slechte stukken op dit deel van de route vallen uiteen in twee delen. Een stuk is geplaveid met grote niet al te vlakke stenen die het fietsen hoogst onplezierig maken en een ander stuk bestaat uit een heel smal modderspoor. De slechte ondergrond kun je makkelijk omzeilen doordat er vaak wel een modderspoor naast de weg ligt waar je behoorlijk goed kunt fietsen. Het nauwe modderspoor is eenvoudig te fietsen als je een fiets hebt die wel wat lijkt op een mountainbike; het is best te doen als het een beetje droog is.

Voorbij Dinant beginnen de Ardennen echt en moet er vrij stijl geklommen worden. Helaas rijden wij hier verkeerd en rijden we van Anseremme direct naar Drehance ipv via Walzin. Wij hebben het vermoeden dat deze route nog iets stijler is dan waar al voor gewaarschuwd wordt. Ik heb de klim nauwelijks gefiets, maar bijna helemaal gelopen. Zo zwaar.

De verdere route gaat op en neer (natuurlijk stijler klimmen dan afdalen) via Furfooz en Celles naar Houyet. In Houyet doen we bij de plaatselijk Delhaize (voor brug over rivier na het begin RAVel 2 rechts dorp in, brug over, weg volgens, linkerhand na stukje klimmen) boodschappen en volgen dan weer eenfietspad over een voormalige spoorweg (RAVeL 2) naar Wanlin. Onderweg een hele tunnel alleen maar voor fietsers, wat een luxe. In Wanlin is een kleine camping (<a href="http://dev.ramdyne.nl/vakantie2006/IMG_1644.jpg">Les Skassis</a>, rechts over de brug ipv links volgens de route en dan aan de rechterhand) waar vele fietsers naar het zuiden aanleggen voor een nachtje. Niet veel luxe, maar het warme onthaal (gratis koud biertje) maken dit een van de leukste campings van de vakantie. 's Avonds met mijn ouders gebeld want mijn moeder is jarig vandaag; blijkbaar is zo'n beetje de hele familie in Metslawier geweest.

<iframe src="http://www.ramdyne.nl/maps/vakantie_2006_dag_03.html" title="Goo Map 1" width="500px" height="500px" scrolling="no" frameborder="0">Sorry. If you're seeing this, your browser doesn't support IFRAMEs. You should upgrade to a more current browser. </iframe>

Beginstand km teller: 483

Eindstand km teller: 565

Totaal vandaag 82,19 km

v0 = 16,60 km/u

vmax = 46 km/u</p></body></html>