Skip to main content

Dag 4, Wanlin (B) - Jamoigne (B)

..raw:: html

<html><body><p>Na de eigenaren van de camping in Wanlin gedag gezegt te hebben rijden we de mist weer in op weg naar het zuiden. We veralten de spoorlijn en gaan over kleine binnenweggetjes via wereldsteden als Fayl-Famenne, Gembes en Porcheresse naar Paliseul waar we van plan zijn om in het cafe bij het station wat te eten en drinken. Helaas is de NMBS bezig met de overweg en dus fietsen we iets verder om bij een picnic plaats aan de rand van een bos iets te eten en te drinken.

Na even op het bankje gelegen te hebben rijden we verder door bossen via Fays les Veneurs en Geripont (als er een hond achter je aan zit kun je heel snel fietsen) naar Bertrix waar we boodschappen doen en dankbaar een flesje cola wegklokken. Nadat Auke met wat moeite (wel bankkantoren maar geen geldautomaten?) geld gepind heeft, gaan we verder via Martilly naar Jamoigne. Bij binnenkomst in Martilly komen we een Jeep uit WO2 tegen; even denk ik dat we in de zomer van 1945 terecht zijn gekomen. Het dorp <a href="http://dev.ramdyne.nl/vakantie2006/dsc00158.jpg">lijkt</a> nauwelijks <a href="http://dev.ramdyne.nl/vakantie2006/IMG_1646.jpg">verandert</a> sinds die tijd.

Ook in Jamoigne lijkt de <a href="http://www.opt.be/informations/wallonie_campings/FR/A/HC/15810.html">camping</a> niet te zijn waar de kaart sugereert dat deze te vinden is, volg de hoofdweg richting Pin tot voorbij de bouwmaterialenhandel, neem voor het huis aan de rechterkant de inrit (hier staat een bordje). Volgens een Vlaamse campinggast komen ook hier veel fietsers een nachtje slapen. We hebben geluk, we hebben een plekje aan de rivier en een van onze voorgangers heeft een touw gespannen waar je een fles koel kunt houden in de river, lekker!

Na het eten drinken we in de kantine (cafe?) die bij de ingang van de camping staat een biertje.

<iframe src="http://www.ramdyne.nl/maps/vakantie_2006_dag_04.html" title="Goo Map 1" width="500px" height="500px" scrolling="no" frameborder="0">Sorry. If you're seeing this, your browser doesn't support IFRAMEs. You should upgrade to a more current browser. </iframe>

Beginstand km teller: 565

Eindstand km teller: 655

Totaal vandaag 89,48 km

v0 = 16,25 km/u

vmax = 51 km/u</p></body></html>