Dag 16, Aurec (F) - Le Puy En Velay (F)

Na een zware dag fietsen is slapen best wel fijn, maar we moeten nog het laatste stukje fietsen naar Le Puy. Ondanks dat we niet echt haast gemaakt hebben, is de receptie van de camping nog steeds niet open en er is ook geen nette gelegenheid om wat geld achter te laten. We vertrekken dus maar zonder te betalen....

Gisteren zagen we aan het begin van de bebouwde kom van Aurec een spliksplinternieuwe SUPER U die we vandaag maar met een bezoekje gaan vereren. We hebben helemaal niets meer om te eten of te drinken, dus we zullen op het parkeerterrein van de super ontbijten (cola en een sandwich uit plastic als ontbijt is ook best fijn voor een keer). Nadat we de aankopen verdeeld is over tassen en magen fietsen we weer terug richting camping, maar daar is nog steeds alles doodstil, terwijl het al na tienen is.

We fietsen verder langs de Loire onder een steeds meer dichttrekkende hemel, na een tijdje begint het te motregenen en tot Le Puy wordt het nooit meer echt droog. Gelukkig gaat het nooit echt hard regenen, dus we blijven nog enigszins droog. De hele route is stroomopwaarts langs de Loire, dus meer klimmen dan dalen en er zitten hele vervelende stukken bij, waarbij we bijna de gehele route door behoorlijk druk verkeer moeten. Dit is een van de minder leuke stukken om te fietsen, onderweg valt niet al te veel te zien van de Loire als gevolg van het weer.

Als we in Le Puy aankomen zijn er twee dingen die we moeten zien te vinden. Ten eerste een camping en ten tweede wat kaarten zodat we een route naar Valence kunnen plannen om daar over vier dagen de trein terug naar huis te kunnen pakken. Na bij de lokale Bureau de Tourisme gevraagd te hebben blijkt de lokale Ako kloon kaarten te hebben, ik neem een Michelin (331) en twee IGN kaarten (50, 52) mee zodat we later een route kunnen plannen. Als ook de camping gevonden is zijn we rond een uur of vijf helemaal geinstalleerd zijn begint het prompt te regenen. We zijn een hele tijd bezig om een route naar Valence te vinden en komen steeds tot de conclusie dat er een behoorlijke klim genomen moet worden. We hebben beide niet veel zin en we hebben de hele vakantie nog geen twee dagen achter elkaar niets (of heel weinig) gedaan.We besluiten om een dag in Le Puy te blijven, dan in een dag naar Valence te gaan met de trein en dan nog een dag in Valence te blijven om dan vrijdag met de TGV weer naar huis te gaan.

Als het weer verbeterd is verkennen we Le Puy een beetje en eten een pizza bij een kleine Italiaan.

Beginstand km teller: 1525

Eindstand km teller: 1601

Totaal vandaag: 76,61 km

v0: 17,02 km/u

vmax: 46 km/u

Comments

Comments powered by Disqus