Dag 2 - Diksmuide - Tournehem sur la Hem

Na lekker geslapen te hebben doen we het rustig aan, deze eerste echte dag van de vakantie. Rond een uur of 10 hebben we de tent ingepakt en ontbeten en fietsen we verder naar het zuiden. De zon is er lekker bij, maar er staat nog steeds een stevig windje en echt warm is het niet. Op de camping staan we naast een wat oudere vrouw die samen met haar hondje op vakantie is die overdag achter de fiets in een karretje het lekker rustig heeft. Via Stavele en Beveren rijden we in Oost Cappel Frankrijk binnen en rijden we verder via allemaal smalle boerenweggetjes het zuiden in via de LF1 die ook hier nog steeds netjes aangegeven wordt. Tussen Oost Cappel en Bambecque begint het ineens te hard te regenen die overgaat in een behoorlijk heftige hagelbui, die even later ook weer overgaat in regen. We zijn blij in de luwte van een klein hokje te kunnen schuilen. Via Bambeque rijden we naar Wormhout waar we in een supermarkt wat brood en beleg halen. Als het begint te regenen schuilen we in de muziektent. De slagers hier zijn nog steeds door het Nederlands beinvloedt, je kunt overal een "potje vleesch" kopen.

Na nog een ritje naar de geldautomaat is het weer droog genoeg om verder te fietsen richting Esquelbecq maar al snel betrekt de lucht en regent het een paar keer even. Vanaf Esquelbecq rijden we binnendoor naar Watten via vermaard grote steden als La Cloche, l'Erkelsbrugge en Bollezeele waar een venijnig klimmetje is naar een bejaardentehuis toe. In eerste instantie snap je neit waarom je een bejaardentehuis bovenop een klim bouwt, want die arme mensen komen lopent ook niet bioven, maar het uitzicht spreekt boekdelen. Je hebt vanaf hier een prachtig uitizhct over de laagvlakte tot aan de kust bij Duinkerken. Je hebt een mooi uitzicht op de industrie rond Duinkerken ;-)

Via Merkeghem en nog een leuk klimmetje met een nog leukere afdaling komen we in Watten aan. Na het kanaal fietsen we via het Blockhaus d'Eperleques en het bijbehorende Foret naar Le Mont. Als we bijna boven zijn zien we dat het voor ons begint met regenen, gelukkig staat er op de kruising die we net voorbij zijn een houten bushokje waar we met osn tweeen en beide fietsen mooi in passen. Als het droog wordt gaan we weer verder met een hele mooie afdaling en een venijnig klimmetje richting Nordausque. Inmiddels is het al behoorlijk richting zes uur en zijn we behoorlijk moe. De hele dag tegen de wind in en het laatste stuk behoorlijk op en neer begint zijn tol te eisen. Gelukkig is er in Tournehem een camping en daar blijven we dan ook maar. Bij de camping is zelfs een restaurant waar we 's avonds ook maar gaan eten; we zijn de hele middag geen supermarkt voorbij gekomen. We proberen beide een potje vlees en dat blijkt behoorlijk machtig te zijn, maar wel lekker, zeker na een dag stijf tegen de wind in fietsen.

vandaag = 85.64 km

v0 = 15.98 km/u

vmax = 45 km/u

Comments

Comments powered by Disqus