Dag 2, Helchteren (B) - Aische en Refail (B)

Na de laatste nacht in een fatsoenlijk bed en een uitgebreid ontbijt laten we het kasteel achter ons en proberen we de route weer terug te vinden bij Fonteintje. Van Fonteintje gaan we door de bossen langs Beringen (Mijn) naar Diest. Onderweg loopt de route over een deel van een golfbaan, waar we prompt verdwalen tussen de golvende gepensioneerden. Noooit geweten dat je kunt verdwalen op een golfbaan. Van Diest fietsen we over de Ijzerenweg, een oude spoorweglijn, in hoog tempo naar Tienen en zo verder naar Hoegaarden naar Noville sur Mehaigne. Onderweg steken we vlak na Hoegaarden de taalgrens over, ineens ben je voor je gevoel in Frankrijk. In Tienen halen we wat boodschappen bij de lokale Aldi.

In Noville sur Mehaigne verlaten we de route om naar de camping in Aische en Refail te fietsen. De camping alhier zit absoluut niet op de plaats die de kaart in het boek suggereert. Volg de doorgaande weg door Aische tot je net in de laatste bocht van de S bocht die de weg in het dorp maakt. Aan de rechterkant zit dan de ingang van een behoorlijk grote camping op het terrein van een kasteel. De camping zit dus aan de noordkant van het dorp ipv de zuidkant :-( In Aische zit een behoorlijke supermarkt als je bij de uitgang van de camping links gaat en dan bij de eerste weg weer rechts; aan de linkerkant zit een Delhaize supermarkt die tot een uur of half zeven, 7 uur 's avonds open is.

In Aische hebben we voor het eerst de nieuwe tent uitgeprobeerd. Voorheen gebruikten we een katoenen tent van Perry Sport maar die was eigenlijk aan de kleine kant voor onze spullen (en toch al officieel een 3 persoons tent) en veel en veel te zwaar. Voor deze vakantie heeft Auke geinvesteerd in een lichte en nog grotere tent, een North Face Fortress 33. De Fortress heeft zich in de loop van de vakantie bewezen als een fijne tent, een aanrader!

Beginstand km teller: 360

Eindstand km teller: 483

Totaal vandaag 122,75 km

v0 = 18,4 km/u

Comments

Comments powered by Disqus