Dagje Rotterdam

Zo eens in de twee jaar ga ik met Arnoud in de herfst een dagje uit met zijn kinderen. De eerste keer met Luuk naar Schiphol en de tweede keer met Mare en Luuk ook die kant op. De laatste keer landde een 747 op de Kaagbaan net toen we daar voorlangs reden, dus die dag was meteen goed.

Deze keer wilden we iets anders doen, Bas is niet zo into vliegtuigen maar meer van de vrachtwagens en boten, dus waar kunnen we beter naar toe gaan dan naar Rotterdam? Dus afgelopen zondag samen in de auto naar Rotterdam. Tot Rotterdam Alexander blijft het plenzen, maar het is al lekker droog als we bij de Euromast zijn. Natuurlijk gaan we helemaal naar boven op de Euromast en maken we daar een paar foto's van de omgeving. Als we de rit naar boven gedaan hebben blijkt de wind toch behoorlijk weer is opgestoken, dus de kleine Bas heeft een beetje moeite met zich overeind houden. Het is zelfs voor ons groten lekker hangen in de wind.

_MG_9716

_MG_9715

_MG_9719

_MG_9723

_MG_9728

Daarna rijden we naar het puntje van de Maasvlakte, wat is dat toch een pokke eind weg, echt het einde van de wereld. Op de bonnefooi rijden we die kant op en vinden een bezoekerscentrum waar we wat om ons heen kijken en wat eten/drinken. Ook de kids vermaken zich hier prima, dat was echt heel leuk om te zien. Buiten zijn ze bezig met het opspuiten van de kade's voor de tweede Maasvlakte dus dat willen we van iets dichterbij bekijken.

_MG_9752

Net voorbij een dam blijkt een klein duin- en strandgebied te liggen waar we wat ronddolen en Luuk en Mare van de gelegenheid gebruik maken om te testen hoe zacht zand wel niet is. Bas probeert de duinen af te graven maar het schiet niet echt op. We rijden nog een stukje verder richting de Nieuwe Waterweg en maken een paar foto's van de voorbij varende schepen.

_MG_9805

_MG_9771

_MG_9794

_MG_9811

_MG_9817

_MG_9822

In Rozenburg pakken we het veer naar Maassluis om vanuit daar via de A20, A13 en A4 naar Hooffdorp te rijden om bij La Place in het brugrestaurant wat te eten. Auto's onder je en opstijgende vliegtuigen voor en boven je, een ideale combinatie om de dag af te sluiten. Ik wordt thuis afgezet en Arnoud rijdt weer terug naar het hoge noorden.

Och en het was ook wel weer eens leuk om terug te zijn in de stad waar ik toch een dikke 2 jaar gewerkt heb.

Comments

Comments powered by Disqus