iPod touch enzo

Ik was al jaren aan het twijfelen over de aanschaf van een MP3 speler. Toen ik Linux draaide had ik geen zin in het gedonder met iPods, maar de meeste andere MP3 spelers waren (zijn) echt te lelijk om ook maar in de binnenzak van een jas te mogen zitten.

Ik heb een paar maanden naar een iPhone gelust, maar gezien de prijzen van die dingen (zeker in simlockloze variant) daar maar niet langer op gewacht. Ik heb een paar weken geleden maar een iPod touch gekocht, een beslissing die steeds makkelijker werd omdat ik toch al de waren van ome Steve was gaan gebruiken en iTunes toch al de default mediaspeler geworden was.

Nu ben ik niet iemand die als een zombie in de trein zit, dus je zult me niet vaak met een stel oordoppen in naar de conducteur zien gapen als deze langs komt om een blik te werpen op mijn Jaarkaart. Ik gebruik de touch eigenlijk maar voor twee dingen:

  1. In het vliegtuig (en voor de douane en voor het boarden en tijdens het wachten op....) kijken naar (illegaal natuurlijk) gedownloade films en
  2. voor het slapen gaan even luisteren naar podcasts (ideaal slaapmiddel!)

Ik ben er inmiddels achter gekomen dat Podcasts eigenlijk niet veel meer is dan Radio on Demand. Helaas is de kwaliteit van de aangeboden "programma's" nog niet altijd even hoog, maar binnenkort ga ik toch maar eens een favoriet lijstje op de website zetten.

Vooral de video in het vliegtuig is ideaal, alleen krijg je op een gegeven moment lamme armen van dat ding omhoog houden.

En als laatste: Het is elke dag weer kwijlen naar de UI van dat ding, zo mooi en tegelijk zo bruikbaar!

Comments

Comments powered by Disqus