MacBook ervaringen

Vorige week donderdag mocht ik dan eindelijk, na een dikke anderhalve week wachten, de nieuwe MacBook bij de receptie halen. Sindsdien is de MacBook mijn primaire computer en gebruik ik de laptop van het werk alleen nog maar als ik de VPN nodig heb omdat ik anders ergens niet op kan komen.

Ik heb nog niet heel veel applicaties gebruikt, maar Garageband is interessant speelgoed, iWork08 heb ik meteen een licentie voor gekocht en iTunes is best fijn en ript alles en heel snel. Ik kan via NFS mounten en er zit een echte Unix onder.

De interfaces (Terminal) en diverse widgets (de kolommen view in de Finder) zijn zo herkenbaar van de NeXT afkomstig dat ik bijna zin heb om de MacBook te vernoemen naar een oude NHL NeXT pizzadoos (en dan natuurlijk naar hoogaars.tem.nhl.nl, dat was het snelste workstation met de grootste hardeschijf). Ik houd het toch maar bij arctic ;-)

Het is allemaal zo uit de doos verbazingwekkend bruikbaar. Ik heb nog niet echt verlangd naar Linux en zeker niet naar Windows. Nou ja, als je vanaf Linux komt is al dat shareware en payware gedoe (kijk, leuke applicatie heb ik gemaakt, mag je hebben voor maar $14,99, nie duur, ies goekoop) zwaar flauw.

En de afstandsbediening is ideaal!

Mijn eerste Mac vondst is een Visualisation plugin voor iTunes, Magnetosphere.

Comments

Comments powered by Disqus