Roeckl fietshandschoenen

Een week of twee voor mijn vakantie, dat was dus al eind mei/begin juni (ahem) kocht ik bij de Vakantiefietser een paar fietshandschoenen van Roeckl. Karin van de Vakantiefietser vroeg mij om eens te vertellen hoe de handschoenen bevallen, dus bij deze.

Wat het meest opvalt aan deze handschoenen is dat ze heerlijk zitten, geen randjes die irriteren, fijne kussentjes in de handpalmen, helemaal niks mis mee. De twee rubberachtige lipjes aan de ring- en middelvinger zijn ideaal om de handschoenen makkelijk uit te trekken. Daarnaast zijn ze ook erg fijn voor als het warm is, want ze ademen goed en ook in de regen zijn ze niet onaardig, er blijft geen water in staan. Dit in tegenstelling tot mijn vorige handschoenen van Gore, daar was leer in verwerkt dus na een paar uur regen moest ik ze echt uitwringen. Maar niets van dat al dus met de Roeckls.

Het grote nadeel van de Roeckl handschoenen, hoe teleurstellend ook gezien de toch niet erg lage prijs, is het afwerkingsniveau. Na een week fietsen in de vakantie en nog een paar keer thuis gefietst te hebben hangen de rafels al aan de vingertopjes. Van een van de handen is het stiksel in de bovenkant al finaal losgeraakt, deze heeft Auke dus op een avond (ja, dat kan ikzelf ook wel) genaaid voor me. Een hele stiknaad van duim naar pink naar de galemiezen, dat was erg jammer.

Ondans de wat zwakke afwerking ben ik er wel blij mee, ik hoop dat de teleurstelling bij dit ene puntje blijft.

Update: Spelling en zinsopbouw hier en daar veranderd. Ik snapte het ook niet meer...

Update: Naar aanleiding van een nieuw comment op deze post toch maar weer een update (15-12-2008).

Na een soms behoorlijk natte vakantie in de UK (zomer 2008) moet ik bekennen dat de Roeckl's me steeds beter bevallen. Na de problemen van de eerste week in Duitsland in 2007 heb ik geen klachten meer. Ze zijn nog steeds even fijn om te dragen en ze hebben nauwelijks last van slijtage (verder dan wat rafelige eindjes aan de vingers die er altijd al waren) terwijl ze toch al bijna 3000 kilometer meegaan. Ik denk dat mijn volgende fietshandschoenen toch weer van Roeckl zullen zijn.

Comments

Comments powered by Disqus