slowUp 2012

Tijdens afgelopen vakantie kwamen we de eerste dag in een "slowUp" terecht en maakte ik deze foto: 20120617-_MG_5021.jpg

Een slowUp leek ons een fietstocht toe, maar wat doen al die skeelers enzo er tussen? Vandaag eindelijk eens gaan kijken wat dat nou is, een slowUp:

Unter der Bezeichnung «slowUp» werden seit 2001 Mobilitätsanlässe durchgeführt. Auf Hauptstrassen wird eine ca. 30 km lange Strecke für den motorisierten Verkehr gesperrt und den Bewegenden aus eigener Körperkraft zur Verfügung gestellt. Die Anlässe fördern die Freude an der Bewegung und schaffen eine hervorragende Präsentationsplattform für die beteiligte Region. Derzeit gibt es 18 solcher Anläse in der Schweiz. Die Durchführung wiederholt sich jährlich.

Kortom, een (gedeeltelijke) autoloze zondag waarbij een parcours geheel vrij is van gemotoriseerd verkeer. Ideaal voor een fietstocht natuurlijk. Omdat het ons allemaal verschrikkelijk in de weg reed met al die wat, eh, mindere fietsers hadden we soms moeite om nog te blijven fietsen. Maar ach, het was mooi weer en leuk om al dat kleine grut voor het eerst een fietstocht te zien doen. Oh, en de gratis Rivella, repen, yoghurt etc, was ook niet verkeerd, dat vrolijkt een dag fietsen niet een klein beetje op.

Onderstaande foto staat op de slowUp Hochrein site, maar lijkt verdacht veel op de foto die ik gemaakt heb. slowUp_hochrhein_2012_0105.jpg

Trouwens, in het Duitse Laufenburg (ja, er is aan de overkant in Zwitserland ook een Laufenburg) moesten we meteen een mooi hellingkje op. Ik zag veel mensen lopen, maar wij reden daar met bagage toch maar omhoog. Het ging mij zelfs iets te langzaam, maar ach, als je dan de bejaarden en kleine kinderen naast je omhoog ziet worstelen is dat het wel waard.

Comments

Comments powered by Disqus