Dag 10, Soing Cubry Charentenay (F) - Pontailler sur Saone (F)

Vandaag een lekker korte dag, volgens de planning hoeven we maar tot Pontailler zodat we nog een rustige dag hebben naar Beaune en daarna nog een rustdag. Jaja, zo'n fietsvakantie is zwaar ;-)

Langs de Saone fietsend passeren we Vanne, Ray sur Saone en Recologne, als het fietspad eindigt bij Autet steken we daar de Saone over om op de linkeroever verder te fietsen langs Vereux. Inmiddels is het zo'n beetje etenstijd geworden maar in Vereux is geen brug om de Saone over te steken en de winkel in Rigny kunnen we niet vinden. In Gray zijn natuurlijk wel winkels te vinden, maar Auke en ik raken elkaar kwijt op een rotonde. Op een gegeven moment vind ik een Intermarche die nog open is, maar staat Auke bij een bakker die ook open is aan de andere oever van de Saone. Als we elkaar gevonden hebben en we bij de Intermarche wat eten willen kopen is die inmiddels gesloten en kunnen we alsnog terug naar de bakker fietsen... Oh ja, en we hebben elkaar een partijtje staan uitfoeteren ;-)

In het boek wordt een partij geklaagd over hoe in Gray geen kleine winkels meer zijn als gevolg van de opening van een hypermarche. Het zal allemaal wel, maar ik heb 1 slager gezien, 2 patissiers en volgens mij een boulangerie/patisserie in het kleine stukje centrum dat ik heb gezien. Er stond idd hier en daar wel eens iets leeg, maar dat waren vooral pandjes waar een shoarmatent of pizzeria gezeten had. Soms is het boek echt ergerlijk geschreven.

Na aan de oever van de Saone op een bankje wat brood gegeten te hebben fietsen we verder via Gray la Ville, Velet en Esmoulins over een vervelend klimmende en dalende weg. Na Apremont fietsen we weer een stukje langs de Saone, maar bij Essertenne gaan we de heuvels weer in. Inmiddels is de wind weer opgestoken en is het fietsen naar Talmay zwaar, er lijkt geen eind aan te komen. In Talmay nemen we bij het cafe tegenover de Mairie een flesje koude cola en kunnen we weer verder voor het laatste stukje naar Pontailler sur Saone. Ook hier is de camping niet geheel op de plaats waar het boek deze sugereert; de camping ligt ten noorden van de weg en niet ten zuiden! Om een uur of 4 hebben we de tent opgezet en gaan we boodschappen doen. Onder het genot van een blik witbier (Hoegaarden, he, daar zijn we langs gefietst) wordt het eten gekookt en gaan we weer rond een uur of tien slapen.

Beginstand km teller: 1053

Eindstand km teller: 1136

Totaal vandaag: 82,83 km

v0: 18,06 km/u

vmax: 37 km/u

Comments

Comments powered by Disqus