Dag 11, Pontailler sur Saone (F) - Beaune (F)

Na 's morgens een brood bij de plaatselijke super gehaald te hebben klimmen we weer uit het Saone dal op weg naar het zuiden (ehh, westen). Via Triey vinden we net onder Drambon de originele route weer en volgen de weg het grote donkere bos in. De weg wordt steeds smaller en heuvelachtiger maar na een kilometer of 10 vlakt het bos wat af en komen we bij Premieres weer uit in een open dal. Als ik net buiten Premieres een viaduct over de tolweg opklim komt er een vrachtauto onder mij langs. Hij claxonneert, ik kijk opzij, ik zwaai, hij zwaait, rijdt onder me door en claxonneert nog een keer. Coole actie van die chauffeur.

Via Collonges, Pluvault (mooi helder water in het riviertje), Tart le Bas en Tart le Haut en Echigey komen we langs de suikerfabriek in Aiserey. Na door Izeure gereden te zijn rijden we een kilometer of 6 over een kaarsrechte weg met veel vrachtverkeer tegen een vals plat op en natuurlijk tegen een zware wind in bij de Abbaye de Citaux aan. We zijn van plan om hier proberen te eten, maar er is geen leuk plekje te vinden. Op een gegeven moment heb ik behoorlijk last van mijn knie en zijn we beide behoorlijk moe, dus we zetten de fietsen gewoon langs de weg en gaan beide lekker leunen tegen de wal die er ligt tussen een droge sloot en de iets hoger gelegen weg. Goed beladen fietsen die een beetje stabiel staan hebben geen problemen met langs"razend" verkeer blijkt wel. Stom SBS6 woord overigens, langsrazend.

Anyway, na wat gegeten en gedronken te hebben stappen we weer op de fiets en rijden verder naar St Nicolas les Citeaux om daar de toch behoorlijk drukke weg achter ons te laten en weer door een bos naar Argilly te fietsen. Onderweg blijken er toch echt meer mesnen te zijn die deze route volgen want we komen een langs een paar opschriften die iemand op het wegdek gespoten heeft. Argilly is overigens een heel leuk oud dorpje waar de weg doorheen slingert. Via Longvay rijden we richting Beaune.

We komen rond een uur of drie op de beroemde (beruchte?) camping van Beaune aan. Het is nog lekker rustig als we de tent opzetten (kan het nog langzamer?) en we een boekje gaan lezen. Dat is ons nog niet vaak gelukt. In de loop van de middag en avond druppelen er zoveel mensen binnen dat om een uur of acht als we een restaurant gaan opzoeken de camping bomvol is (in het naseizoen).

Uiteindelijk vinden we een tafeltje op het terras van restaurant Les Chevaliers aan Petit Place Carnot, aan de oostelijke rand van het centrum van Beaune. We hebben hier heerlijk gegeten, hoofdgerecht was iets met peer en een of andere koolachtige. Aanrader!

Overigens is een groot deel van de route van vandaag het enige deel van de route dat via Google Maps beschikbaar is met bruikbare satelliet foto's! Zie bijvoorbeeld deze legerbruine Hercules tussen Tart le Bas en Tart le Haut dat toen wij langs fietsten niet naast een turquois exemplaar in een weiland stond.

Beginstand km teller: 1136

Eindstand km teller: 1212

Totaal vandaag: 75,70 km

v0: 19,66 km/u

vmax: 47 km/u

Comments

Comments powered by Disqus