Dag 5 - Jamestown - Samford Peverell

Na een nacht goed geslapen te hebben worden we wakker van de regen. Zo tussen de buien door en de regen maar een beetje negerend kleden we ons aan, poetsen we onze tanden en ontbijten we, waarna we de tenten opruimen en aanstalten maken om te vertrekken. Bij de receptie van de camping hebben ze de weersvoorpselling voor de komende dagen hangen en die beloofd niet erg veel goeds.

Het blijft een beetje buiig als we de A39 volgen richting Bude. Het gaat een beetje glooiend op en neer, niet zo heel erg lastig en zeker niet met de brede bermen langs de A39. Net voorbij Bude, in Stratton, buigen we af richting het oosten om een beetje om de meest vervelende heuvels heen te rijden. Het begint steeds meer te regenen zodat we op een gegeven moment in de buurt van Launcells op de kruising van de A3072 met de B3254 bij een garage in het voormalige pompstation schuilen om weer wat warmer te worden. We kopen wat oploskoffie, oploschocolademelk en een pak koekjes die we lekker warm bij de kassa oppeuzelen.

Als het weer een beetje droger wordt stappen we op de fiets en volgen we de A3072 weer verder het oosten in. De A3072 wordt steeds drukker als we via Holsworthy en Brandis Corner richting Hatherleigh fietsen. Hier kopen we bij de lokale supermarkt onze lunch. We verlaten de A3072 en fietsen verder over wat meer lokale wegen, alhoewel Hatherleigh uit nog een vervelende klim is.

Via pittoreske plaatsjes als Monkokehampton en Ingleigh Green komen we aan in Winkleigh, waar we weer een wat drukkere weg oppikken. Het zal hier best mooi zijn, maar door de vele kleine buien die ekaar snel opvolgens blijft het wat vervelend fietsen. We volgen de B3220 door een redelijk dun bevolkt dal naar Down St. Mary waar we even pauzeren. Ook hier komt het op dat moment weer met bakken uit de hemelen schuilen we even in de luxueus uitgevoerde bushalte. In Copplestone doen we bij de lokale supermarkt inkopen voor het avondeten. We volgen de drukke A377 (avondspits) naar Crediton waar we weer afbuigen om de A3072 weer op te pikken. Deze weg is iets minder druk maar gaat wel over een paar stijle hellingen die zo op het eind van de dag geen pretje zijn. We hebben allemaal behoorlijk spijt van de keuze voor deze weg.

Gelukkig maakt de afdaling naar het volgende "dal" veel goed, lekker lang, een paar stijle stukjes en gelukkig blijft het redelijk droog. Vanf Bickley volgen we de A396 naar Tiverton, deze weg is gelukkig redelijk vlak. We hopen in Tiverton een camping te vinden, maar dat blijkt toch lastig te zijn. Volgens onze routegidsen zou er in het naburige Samford Peverell een camping moeten zijn. Helaas is deze weg behoorlijk heuvelachtig en blijkt de afstand toch iets groter zijn dan verwacht maar de camping maakt veel goed. De camping lijkt helemaal volgeboekt maar achterop de camping is nog een groot veld voor tenten waar we een plaatsje mogen zoeken, voor de rest is alles volgeboekt. De camping ligt aan een Motorway op het punt waar een aantal A wegen gekruid worden, dus een iedeale plek. Helaas betekent ditook wat achtergrond geruis maar dat is niet echt erg. De douches zijn de mooiste van de hele vakantie, geen muntjes, geen kleingeld nodig. Perfect.

Het is al behoorlijk laat als we aankomen, dus het is al donker als we eindelijk aan het eten toe zijn. We gaan dan ook al snel nadat de afwas gedaan is slapen.

Aantal kilometers vandaag: 112,9 km

Totaal aantal kilometers: 276 km

Comments

Comments powered by Disqus