Dag 6 - Samford Peverell - Highbridge

Het is lekker weer als we opstaan. Lekker het zonnetje erbij en niet al teveel wind. Het plan is om de route aan de andere kant van de spoorlijn op te pakken. Daarvoor moeten we bij station Tiverton parkway via een trap de spoorbaan oversteken. Helaas krijgt Joost op dat moment een lekke band, als we dat willen oplossen breekt het ventiel van de enige reserve binnenband die we nog hebben. Jan offert zich op om terug naar Tiverton te fietsen en daar een setje binnenbanden te regelen.

Omdat het Joost zijn verjaardag is trakteer ik iedereen op koffie als we toch een tijdje op het (best wel drukke) station moeten wachten. Als Jan weer terug komt na een klein uurtje heeft hij ook nog wat "gebak" meegenomen. Als ook hij zijn welverdiende koffie opheeft kiezen we er voor om via het kanaal ( jaja, snelwegen, spoorwegen en een kanal binnen een paar honderd meter van elkaar, het is net Weesp) richting Taunton te fietsen.

De eerste paar kilometers is het weer ouderwets over een jaagpad fietsen, zeker hier in Engeland is het geen verkeerde manier om wat kilometers te maken. Helaas worden we op een gegeven moment gedwongen wat afstand te nemen van het kanaal en prompt rijden we verkeerd. Jan stippelt de koers uit richting Taunton, maar raakt op een gegeven moment ook lichtjes het spoor bijster. We weten wel waar we ongeveer zijn, maar de kaarten zijn allemaal niet nauwkeurig genoeg om duidelijkheid te verschaffen. Op een gegeven moment komen we aan in Wiveliscombe waar we op het "dorpsplein" wat eten.

Om toch wat kilometers te maken vervolgen we onze weg naar Taunton over de doorgaande weg die steeds drukker wordt als we dichterbij Taunton komen, maar hij is breed genoeg dat we niet zo heel veel last hebben van auto's. We komen zelfs een ligfietser tegen. In Taunton willen we weer een kanaal oppikken, maar het blijkt nog lastig te zijn het begin van het fietspad te vinden. Onderweg steken we de spoorbaan weer et een stijle trap over die dus niet echt geschikt is voor fietsen met bepakking en er wordt gebouwd op het punt dat de route zou moeten beginnen dus we improviseren een klein beetje door het winkelgebied (pedestrians only) maar te gebruiken. Taunton zelf is typisch Engels, heel mooie lieflijke buurtjes rond de rivier, maar de rest is lelijk tot en met.

Als we het kanaal gevonden hebben fietsen we met redelijk hoge snelheid langs het kanaal, wat op zich best kan, maar de bruggen zijn hier toch wat lager dan in Frankrijk, ik kom een aantal keer onzacht in aanraking met de boog over het kanaal (Au). Na Creech St Michael wordt de omgeving minder bewoond en wat polderachtig, heerlijk fietsen! Langs het kanaal staan op een gegeven moment allerlei bunkers en pillboxen uit de e2 Wereldoorlog, blijkbaar waren de Engelsen bang voor een invasie hier. Na wat geslinger rond het kanaal bij Hedging fietsen we via het kanaal de stad Bridgwater in. Aan een voorbijganger vragen we de weg naar de dichstbijzijnde supermakrt, die blijk heel handig aan de overkant van het kanaal te zijn, dus een brug over en we staan op het parkeerterrein.

Nadat we aankopen voor het avondeten gedaan hebben fietsen we langs de, zo lijkt het, enige uitvalsweg van Bridgwater, de A38 richting Bristol. 4 banen breed op een gegeven moment en veel te druk, maar we overleven het. Na Dunball wordt het rustiger maar de stoep waar we op fietsen wordt smaller en smaller en smaller en... Op een gegeven moment, net voorbij Pawlett worden we gedwongen naar de andere kant van de weg te gaan, maar ook hier is de stoep eigenlijk te smal, we lijken wel bermmaaiers. Helaas is de weg niet ook niet echt fijn, er wordt behoorlijk aangescheurd.

In Highbridge kunnen we gelukkig weer gewoon van de weg gebruik maken. Volgens de kaart zou er hier een camping moeten zijn, maar het duurt even voor we die gevonden hebben. De borden, kaart en voorbijgangers spreken elkaar eerst tegen, tot we op goed geluk maar naar een rotonde in de verte fietsen waar een bordje staat dat suggereert dat er even verderop toch een camping te vinden is. Het geluk is met ons want we vinden een van de schattigste campings van de vakantie. Helaas begint het net behoorlijk te regenen als we de tenten bijna opgezet hebben, dus het eten koken is een beetje lastig.

De eigenaar is super behulpzaam, de douche is super ouderwets maar wel lekker warm en het gras is perfect gemaaid. De eigenaar is zelfs zo gek om voor ons de afwas te doen nadat we gevraagd hadden of er echt geen warm water was te krijgen voor de afwas. Na een neut op de verjaarda van Joost gaan we slapen. We schrikken een paar keer wakker van een paar vrachtwagens die met een rotgang voorbij komen waaien, maar dat went na een tijdje ook wel.

Afstand vandaag: 80 km

Totale afstand: 356 km

Comments

Comments powered by Disqus